Ako se selite po Beogradu, Nadjite najbolji prevoz

Mislite da je vreme neku vrstu selidbe uskoro buduce vreme? Pripremate stvari za prevoz? Nema razloga za paniku, pogledajte ovaj brz vodič i naćićete korisne preporuke!

Saznajte se kako da se pravilno organizujete, šta će vam trebati od materijala, koje će vam transportne kutije biti potrebne, i kako da svaku.

Držite ovaj tekst pored sebe dok budete pakovali i organizovali sve, i 90% truda će već biti uradjeno.

Prvo bitno je da kupite transportne kutije dobre veličine, koje će olakšati i selidbu u Beogradu i prevoz.

Spakujte teške stvari, na primer knjige, u male kutije, dok lakše materijale, kao što su peškiri, ćebad i krpe, u veće kutije.

Ako pogrešite, i napunite veće kartonske kutije težim stvarima, razumite da ćete se iskilaviti u procesu selidbe. I još postoji mnogo jača verovatnoća da vam se stvari oštetiti.

Na isti način, u slučaju da sami pakujete stvari u kombi, redjajte ih ka bližem delu kamiona, zbog lakšeg pristupa.

Ne dozvoljavajte prazne rupe u transportnim kutijama.

Detaljno pregledajte svaku kartonsku kutiju koju pakujete za selidbu pre nego što je zalepite – ako primetite taj prazan prostor, postavite tu nešto lako, na primer posteljinu.

Na taj način imate manju mogućnost da će se stvari u unutra istumbati.

Trudite se da ne mešate garderobu iz raznih soba u iste kartonske kutije.

To je jako bitno, pošto selidba je komplikovanija nego samo spremanje pokućstva u kutije – potrebno je razmišljati i kako sve se raspakovati nakon prevoza.

Na isti način, pišite tačno šta stavljate u svaku transportnu kutiju, i gde hoćete da je raspakujete posle.

Uz taj vrlo minijaturan dodatni, videćete da će raspakivanje stvari nakon selidbe biti jako jednostavnije.

Ovo uopšte nije komplikovano izvesti – samo zapišite slovo na svaku kutiju, i u neku laganu svesčicu zapišite šta ste detaljno u nju stavili.

Pažljivo pogledajte svaku transportnu kutiju pre nego što je spakujete, i osigurajte je selotejpom sa svih strana da u prevozu sigurna.

Najslabiji segmenti svake transportne kutije su donji rubovi, i ćoškovi, tako da budite bezbedni i izlepite ih nekoliko puta.

Ako vam se čini da će na jednom delu biti veća težina nego u sledećem, taj deo transportne kutije obavezno više ojačajte.

Kada ste u problemu da posedujete neke izuzetne predmete koje trebate da prenosite, kao što su vredna umetnička dela, onda je ipak najpametnije da nadjete iskusnu kompaniju koja će vam to uraditi.

Opet vam preporučujemo da nikako osetljive stvari ne pakujete sami, ali kada insistirate, bar budite vrlo pažljivi kako sve sredjujete i selite.

Ako posedujete neke vredne slike, koje imaju osetljive i krhke drvene ramove, vrlo pažljivo ih stavite u posteljinu pre selidbe, da biste bili bezbedni da se ništa neće oštetiti.

Apsolutno lomljive stvari trebate da umotate u pucketavu foliju, ona je ključan alat kod selidbi i prevoza.

Ne smete štedeti na pravim alatima za zaštitu – ako imate i najmanju sumnju da trebate stvari još da umotate, uradite to bez dvoumljenja.

Trebate posvetiti posebnu pažnju na kuhinjske predmete, i kako oni moraju najbolje da se pakuju.

Bilo šta što primetite da je delikatno, trebate da detaljno ojačate sa pucketavom folijom ili sa nekim mekanim materijalima.

šerpe mogu da se smeste jedna u drugu, sa folijom izmedju, i tako možete da umotate nekoliko komada.

Bilo bi dobro da za to imate neke malo deblje kartonske kutije za selidbu.

Konsultujte se isto i o ostalim predmetima za koje će biti potrebna dodatna nega.

Obratite posebnu pažnju na elektroniku aparaturu, koja jako se ošteti u toku selidbe ili prevoza, tako da je spakujte pažljivo i dobro osigurajte.

Uzmite duple kartonske kutije, i spakujte stvari u izobilj novina. Ovo jeste možda malo komplikovanije, ali je uvek važno da vam selidba ili prevoz ne oštete stvari.

Advertisements